Zoetermeer Discgolf United

Over discgolf

Discgolf is de ietwat meer flitsende versie van golf, wat wij als discgolfers inmiddels ‘balgolf’ zijn gaan noemen. Discgolf is ontwikkeld vanuit de frisbeesport, maar discgolfers spelen met speciale schijven, die we discgolfdiscs noemen. Net als bij balgolf is het de bedoeling om zo dicht mogelijk bij ‘par’ te komen, of zelfs onder. Bij balgolf gaat het om het aantal slagen, bij discgolf om het aantal worpen.
Eerst gooi je vanaf de 'tee’ met je 'distance driver’, dan gooi je met je 'fairway driver’ om nog dichterbij het doel, de 'polehole’ te komen. Misschien lig je al zo dichtbij dat je een approach kunt doen met een 'mid-range disc’, of nog dichterbij zodat je je 'putter’ al kunt gebruiken. Een gevorderde discgolfer heeft wel vijftien tot twintig schijven in zijn tas, maar je kunt al met een enkele disc meedoen.
Gooi je een onder par, dan heet dat een 'birdie’, twee onder par is een 'eagle’, gooi je een hole in one dan heet dat een 'ace’. Gooi je boven par, dan heet dat een 'bogey’ en gaat het helemaal de mist in dan heb je een 'double bogey’ en verder.
Er zijn verschillende worpen mogelijk. De conventionele manier om een frisbee weg te gooien heet de 'backhand’, maar je kunt ook een 'sidearm of forehand’ gooien, of boven je hoofd, de 'tomahawk’.
En zo zijn er nog veel meer termen, zoals 'hyzer’, 'anhyzer’, 'mando’, en 'out-of-bounds’, maar die leer je wel als je eens met ons mee komt spelen.
Over Zoetermeer Discgolf United

Wij zijn een groep discgolfenthousiastelingen. Geïnteresseerd geraakt in de sport, en nu willen we discgolf naar Zoetermeer halen. Daarom zijn we een lobby gestart om het leegstaande oud-DSO terrein in het Van Tuyllpark in te richten als discgolfcourse, en sinds 2015 kunnen we daar lekker smijten.
Ook willen we zoveel mogelijk mensen in Zoetermeer aan het discgolfen krijgen.
Het is de perfecte mix tussen inspanning en ontspanning, het is buiten in een groene omgeving, het is gezond, het is laagdrempelig, het kost niet veel en het is voor alle leeftijden. Kortom, het is voor iedereen.

Wil je meer weten over discgolf in Zoetermeer, ga dan naar 'Zoetermeer Discgolf United’ op Facebook en kom met ons in contact! Ook kun je een mailtje sturen naar zoetermeerdiscgolf@gmail.com.